17 Eylül 2014 Çarşamba

Gece Yarısından Sonra-Tess Gerritsen



Orjinal Adı : Call After Midnight
Edisyon Adı : Gece yarısından Sonra(martı Yayınları)
                       Büyük Takip (Harlequinn Yayınları)
Yazar :           Tess Gerritsen
Goodreads Puanı :5/3,60
Puanım :         5/4





Çok güzel bir macera kitabı okudum Tess Gerritsen'in 1987 yılında kaleme aldığı muhteşem aksiyon sahnelerinin olduğu polisiye,macera,gerilim,casus,ihanet ve aşk temaları kurgulanmış bir kitap idi. 
Yazarın acemi olduğu dönemlerde yazdığı bu roman güzel bir  film olabilirdi.

Güzel bir macera kitabı idi,kitabın başında başladığı sahne çok etkileyici idi. 

Bu kitabı yazar Harlequinn için yazmış aslında ve romanda o 1980'li yılların izleri vardı.Mesela telefon etmek için cep telefonları yoktu telefon kulübesi veya ofislerden telefon ediyorlardı..
Rusya'nın SSCB olduğu dönemde yazılmış bir romandı. 

Soğuk savaşın izleri bu romanda bariz görülüyordu. Yıllar önce TRT zamanında izlediğim polisiye,casus filmlerine çok benziyordu. Cia,Fbı elemanları tam anlamı ile cirit atıyordu.
Belki de o yüzden bu kitabı çok sevdim.
 Romanın konusu ise;
Hikaye Berlin'de bir otelde sözde kendi ölümünü planlayan Simon Dance'in Takma ismi Geoffrey Fontaine ile başlar.Ölümünü iki aylık eşi Sarah'a Dışişler Bakanlığından Nick O'Hara tarafından bildirilir. Fakat Sarah buna inanmak istemez çünkü eşi Berlin'e değil mesleği gereği Londra'ya gitmişti..
Fakat Nick O'Hara'dan öğrendikleri hiç de sandığı gibi değildir.Eşi Geoffrrey'in hiç bilmediği bir mazisi olduğunu öğrenmeye başlar.Bu arada da Amerikan İstihbarat birimlerinde de hareketlenme başlar. Bu olaylar sonucunda Nick görevinden kovulma anlamıa gelen bir işten uzaklaşma alırken olaylar onları Londra oradan Amsterdam'a kadar savurur.Kocasının yaşayıp yaşamadığını,sorularının cevabını aramaya çalışırken beraber maceradan maceraya koşturduğu ick ile aralarında bir yakınlaşma başlar. 
Nick ise geçmişte yaşadığı sorunlu evlilik ve yaşadığı hayal kırıklığı yüzünden kendisini  dört yıl kadınlardan uzak tutmuş bir nevi münzevi bir hayat yaşamıştır.

Sarah'ı gördüğü anda çok güzel bir kadın olmamasına rağmen ondan etkilenmiş davası ile bu yüzden ilgilenmiştir.Sarah ise bir erkeğe güvenmenin inanılmaz güzelliğini Nick ile tatmış olsa da kocasının yaşayıp yaşamadığını emin olmadığı için duyguları ve zihni tam bir savaş halindedir.




Polisye,Romantik Gerilim,Macera ve Aşk ile harmanlanmış bir roman okumak istiyorsanız ve Tess Gerritsen hayranı iseniz bu kitabı tavsiye ederim. Okurken büyük zevk aldım. Umarım siz de seversiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder