14 Eylül 2014 Pazar

Bir Nefes Uzakta-Lesley Pearse




Orjinal Adı: Belle

Edisyon Adı: Bir Nefes Uzakta
Yazar : Lesley Pearse
Goodreads Puanı: 5/4,19
Puanım :5/4,5





Muhteşem bir hikaye idi..Okurken dehşete düştüm..15 Yaşındaki masum bir genç kızın hayatının nasıl paramparça edildiğini dehşet ile okudum. Sanki bir film seyreder gibi okudum romanı. Çocuklar anne ve babasının suçunu çeker diye bir söz vardır. Belle'nin de kaderi bu sözü doğrular nitelikteydi.

Hikaye de aşk,dram,macera,intikam,dostluk her şey vardı.


Hikaye 1910'lu yılların İngiltere'sin de  başlayıp Amerika,Fransa'ya kadar uzanıyordu. Lesley Pearse'in her zamanki kurgulama yeteneği bu romanda da kendini gösteriyordu.

Bazı sahneler romantik ki bu sahneler çok azdı. Bazı sahneler ise çok acımasızca kurgulanmıştı..Acımasız olan sahneler bir kadının başına gelebilecek en kötü olay olan tecavüz sahneleri idi. Okurken yüreğim parçalandı çok sinirlendim.. Fakat Belle zekasının kıvraklığı ve biraz da şansı ile paçayı sıyırsa da başına gelmeyen kalmadı..


Bu  olayların başlangıcı ise Belle'nin annesinin genelev patroniçesi olması büyük bir etkendi.Ama Belle'nin bundan haberi yoktu.Çünkü evin üst katına belirli bir saat sonra çıkması yasak idi.Fakat bir akşam üst kettaki odalardan birinde uyuyakalması ve bir fahişenin müşterisi ile olan ilişkisine tanık olması onun için yeterince dehşet verici iken müşterinin bu kadını gözlerinin önünde öldürmesi de ondan daha korkunç idi.



Dehşete düşen Belle onun yetişmesinde büyük bir pay sahibi olan  Mog'a olayı anlatsa da Belle'nin annsi Annie'nin yanlış davranış yüzünden katilin serbest şekilde dolaşmasına sebep oldukları gibi. Belle'nin kaçırılarak tecavüze uğramasını Amerika'daki bir geneleve satılmasına sebep olurlar.

Bu olaydan yeni tanışıp arkadaş olduğu Jimmy'e de anlatmıştır Belle.


Amerika2ya onu yollayan çetenin elemanı olan Etienne ile yolculuk boyunca önce ona güvenmeyi ve katlanmayı sonra da arkadaş olmayı başarır..Etienne'nin arkadaşlığı ve tavsiyeleri ile yeni ülke de ayakta kalmayı başarırsa da macera daha burada bitmemiştir.



Muhteşem bir hikaye idi.Hikayenin sonu mutlu son ile bitse de sanki yarım kalmışlık vardı..Araştırdıktan sonra bu kitabın iki kitaplık Belle isimli bir serinin iil kitabı olduğunu gördüm.

İkinci kitabının ismi ise Promise..Umarım çok fazla ara vermeden bu ikinci kitabı da okumak nasip olur.


Tarihi Kurgu,dram,macera,ttku temaları ile bezenmiş bu romanı çok sevdim.Ama öyle romantik bir historical kitap okumak istiyorsanız bu roman size göre değil..

Fakat ben bu yazarı yine de şiddetle tavsiye ediyorum..



Belle

1. Belle ( 2011 ) Bir Nefes Uzakta
2. Promise ( 2012 )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder