10 Eylül 2014 Çarşamba

Tutku Çemberi-Paula Quinn


Tutku Çemberi-Paula Quinn 

Orjinal Adı : Lord Of Desire
Edisyon Adı : Tutku Çemberi
Yazar: Paula Quinn
Goodreads Puanı: 5/3,98
Puanım :5/4


Müthiş bir orta çağ romanı okudum. Yazarın kalemi kesinlikle yormuyor ve çok akıcı. Yalnız editteki kontroller de sorun vardı sanırım imla hataları ve kelimeler de eksiklik dikkati çekse de kitabı severek okudum.Konuya hikayede ki aşk ,intikam, ihanet kurgusunun güzelliğini sevdim.
Sonuçta bu yazarı çok beklesem de beklentimi çok yüksek tutmamıştım. Yazarın takipçisi olacağım kesinlikle.
Gelelim romanınmıza üç kitaplık bir seri Risande Family Serisi'nin ilk kitabı orjinl adı Lord of Desire olan Tutku Çemberi.



Hikaye Orta Çağ zamanında 1604 yılında başlıyor.Oldukça da çarpıcı bir giriş ile hem de.
Romanımızın kadın kahramanı Bryyna'nın bir seyahati sırasında arabası devrilmesi  arabasının tamiri için durması arabadan inip biraz gezinmek için ormana yürümesi ve romanın erkek kahramanı Lord Brand'in aşk randevusuna tanık olması ile başlıyor.
Tanık olduğu sevişme bir yana ..

Brand'den oldukça etkilenen kollarındaki kadına aşkını söylemesinden kollarındaki kadının kendisi olmasını isteyecek haldedir..Fakat kaderin ağlarını öreceğinden ve Brynna onun gelecekteki eşi olacağından elbette ki habersizdir.
 Roman İngilterenin gelecekteki  Normandiya Dük'ü William'ında hikayeye ayrı bir katkı yapıyor.Romanın erkek kahramanı Lord Brand Risale onun adamı ve dostu.
Geçmişte Brynna'nın sevişmelerine tanık olduğu Colette'nin ihaneti yüzünden kalbini sevgiye kapatıp mühürleyen Brand asla bir kadını sevmemeye, aşık olmamaya yeminlidir.

Bryyna ise savaşta yenilen babasının elinden alınan kalenin halkı için evinden ayrılmamak için her şeyi yapmaya hazırdır.Savaş bittikten sonra barışın devam etmesi için Brand ve Byrnna'nın evlenmelerine karar verilmiştir. Başta bu işe karşı olan Brand; Byrrna ile karşılaşıp onunla tartıştıktan sonra onun güzelliğinin etkisi ile de bu evliliği kabul eder.

Brynna Brand'ın geçmşteki sevgi dolu yüzünü gördükten onun bu sevgisiz,kalpsiz adamı kazanmak için oldukça kararlıdır. Bunun için de ne gerekirse de yapmaya kararlıdır.

Evlilkten sonra Colette'nin tekrar ortaya çıkması ile işler karışır..
Oldukça zevk alarak okuduğum bir romandı .

Çok da severek okudum.Serinin ikinci kitabında Brand'in kardeşi Dante'nin hikayesi var onu da merak ediyorum umarım fazla beklemeyiz. 
Historical  ve orta çağ roman okumayı seviyorsanız tavsiye ederim...

Risande Family

1. Lord of Desire (Tutku Çemberi)
2. Lord of Temptation 
3. Lord of Seduction


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder