21 Eylül 2014 Pazar

Sır Muhafızı-Kate Morton



Orjinal Adı :The Secret Keeper
Edisyon Adı : Sır Muhafızı
Yazar: Kate Morton
Goodreads Puanı: 5/4,10
Puanım :5/4


İlk başlarda sıkıldım romanı bırakmak da içimden geçmedi değil fakat hani Arap Atı derler ya sonradan açılan tam da öyle bir romandı. Hikaye müthiş idi. Yazar yine kalemini çalıştırıp harika bir roman yazmış. Hani iğne oyası gibi ilmik ilmik dokursunuz ya Kate Morton!da aynı şekilde hikayeyi kurgulamış.
Romanın sonunda vay be dediğim beni ters köşeye yatıran bir son vardı.
Aile sırları ve gizem okumayı seviyorsanız tam da size göre bir yazar. Ama lütfen biraz hareketli kurgulasa şu kitapları çok iyi olacak.
Okurken neredeyse bırakıyordum bu güzel romanı.
Sabırlı iseniz ve sonun da ki müthiş final için bile okunur bu kitap...

Roman Laurell Nicolson'un doğum gününün de tanık olduğu cinayet ile başlıyor. Bu cinayet onun hayatını değiştirecek yalan söylemesini gerektirecek bir cinayettir.
Cinayeti işleyen kişi ise Laurell'in annesi Dortothy Nicolson'dur.
 Ve Sonra hikaye günümüzden başlar aradan uzun uzun yıllar geçmiş Laurell çok ünlü bir oyuncu olmuş fakat geçmişin ve tanık olduğu cinayetin gölgesinden kurtulamamıştır.

Annesi Dorothy ağır hastadır..Ölmek üzeredir.. Geçmiş de ki bu sırrı öğrenmek için yanıp tutuşmakta dır. Ufak ufak yaptığı araştırmalar onu inanılmaz sonuçlara götürecektir.
Geçmişte ki üç yabancının savaş yıllarında Londra'da kesişen hayatlarını araştırırken tanık oldukları ve buldukları ile bu üç kişi Dorothy,Vivien ve Jimmy'nin hayatları önüne tüm çıplaklığı ile serilecek. Savaş yıllarının dehşetini bire bir yaşayayacaktır Laurell.
Bu araştırmayı yaparken arasına duvar koyduğu oğlan kardeşi Gerry de bu araştırmaya bir süre katılarak bu aile sırrını birlikte araştırmaya başlarlar.

Ve sonunda o büyük sırrı çözerler..Eskilerden gelen anıların etkisi inanılmaz ve şaşırtıcıdır..
Bu romanı kafanı boşaltmak için okumayı tercih ederseniz büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu romanı sabır ile sakin bir kafa ile okumalısınız..
Giderek daha ustalıkla ile yazıyor Kate Morton. Tavsiye ederim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder