9 Nisan 2013 Salı

7 Gün 7 Gece Evangeline Collins



7 Gün  7 Gece Evangeline Collins

Orjinal adı Seven Nights to Forever Goodreads Puanı 5/3,81 Benim puanım 5/4
Oldukça beğendim.Kitaba başlarken ön yargılarımdan arınarak okumaya çalıştım..Benim kendi şahsi fikrim herkesin ikinci bir şansı hak ettiği yönündedir..
Özellikle bu tip düşmüş kadınlar hak eder bunu..Bence...

Romanı okumaya başladığımda erkek karakter James Archer'in kağıt üzerinde kalmış bir evliliğini görüyoruz..Bu genç adam tüccar çok zengin ama soylu değil..Fakat fedakar duygulu bir yapıya sahip.Evliliğini kız kardeşinin soylu ile evlenmesi için sürdürmek istiyor..Evlendiği kadın sosyeteye mensup çevreden bir nevi iş anlaşması gibi olan bir evlilik..Kocasını yatağına almıyor ve önüne gelen ile aldatıyor..Ve genç adamı bir de aşağılıyor..Üç yıl böyle sürüyor bu durum..Ama artık ihtiyaçlarına gem vuramayarak Madame Rubicon'un işlettiği geneleve gidiyor..

Orada Rose Marolowe ile tanışıyor ve onun müşterisi oluyor..Rose fahiselik yapmak zorunda olan bir genc kadin. Soylu bir aileden geliyor fakat babası öldüğünde çok yüklü bir kumar borcu bırakıyor. Rose'ın o dönemde on üç yaşında olan oğlan kardeşi için ona iyi bir gelecek , seçme hakkı vermek borçları da ödemek için fahişelik yapmaya karar veriyor.. Tabii ki önce fahişelik yapmak istemese de ilişkide bulunduğu ve metresi olduğu bir adam yüzünden fahişelik yapmaya karar vermek zorunda kalmıştır..
İşte bu şartlarda karşılaşan Rose ve James'in sıra dışı ilişkisi başlıyor..Aralarında erotizm ile harmanlanmış bir ilişki başlıyor ve kısa zamanda bu aşka dönüşüyor.Rose kendini geri çekmek istese de buna James pek izin vermiyor..Ama ayrılıkları kaçınılmazdır ne kadar geçiktirmeye çalışsalar da...


Hikaye fena değildi bence..Konusu itibari ile daha itici bir hikaye beklemiştim..Ama öyle bir hikaye değildi..Sonu da  masal gibi idi.Özellikle erkek kahramanın sevdiği kadına sahip çıkması çok hoşuma gitti..Onu kırdı ama arkasını dönmedi dönemedi..

Kısaca sevdim hikayeyi...Okuyacak arkadaşlara keyifli okumalar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder