10 Nisan 2013 Çarşamba

Yarın Ve Daima Nora Roberts






Orjinal adı The Next Always olan Yarın ve Daima'nın  Goodreads puanı 5/4,01 Benim puanım 5/4


Nora Roberts'in İnn Boons Boro üçlemesinin ilk kitabı Yarın ve Daima.Burada inşaat halindeki  bir otelin hayat bulmasını ve o inşaatı yapan üç erkek kardeşin hikayesini okuyoruz..Yani Montgomery erkeklerinin hikayesi ..Romanın kurgu ve karakterlerini çok beğendim..Fakat Otel inşaatının ayrıntılarına yazar oldukça fazla yer vermiş oralarda zaman zaman sıkıldım..Fakat Karakterler müthişti.Çok güzel aile sıcaklığı sizi hikayenin içine çekiveriyordu..Montgomery kardeşler.anneleri Justine..Çok güçlü ve otoriter bir kadın..

Claire ve arkadaşları Avery ve Hope hikayeye çok güzel oturtulmuştu..Karakterlerin işlenmesi muhteşemdi..

Otelimiz odalarına gelince tüm odaların mimarisi ayrı ayrı düşünülüp mimarımız , Beckett tarafından tasarlansa da asıl beyin Justine Montogemery ona sormadan Montgomery erkekleri bir şey yapmıyor..Odalarımız aşk romanları kahramanlarından esinlenmiş.. Elizabeth ve Darcy, Eve ve Roarke örneği gibi..Bu kahramanları çoğumuz biliyoruz demi?...Aşk ve Gurur,Eve Dallas Serisi kahramanları..Merak eden arkadaşlarım okuyabilir..

Gelelim Montgomery kardeşlere Owen, Ryder, Beckkett Montgomery ..
Bunlar otelin ruhunu veren takım..Anneleri ile birlikte tabii ki..Haa bir de otelimizin hayaleti var Lizzy. Etrafa hanımeli kokusu saçıyor ama zararsız..Beckett'e bu serüvende çok yardımcı oluyor..Çocuklara görenebiliyor..

Serimizin İlk hikayesi  Beckett'in ve Clare'in ;

Beckkett Montgomery'nin kalbini titreten tek kadın Clare Brewster üç çocuğu olan kocasını Irak Savaşında kaybetmiş bir kitap dükkanı sahibi..Kocasını kaybettikten sonra kasabaya yerleşmiş..Beckett ona liseden beri aşık Clare arkadaşı Clint ile evlendikten sonra sevgisini içine gömüyor..

Fakat yıllar sonra kocasını kaybederek iki çocuğu ve karnında bebeği ile dönen Clare ile arkadaş olabileceğini düşünüyor yine açılmıyor..Her sabah Clare'in dükkanına gidip kahvesine içmeden(Kitapçı Dükkanında kahve servisi de yapılıyor) işine gitmiyor.Aslında dışarıdan bakan herkes Beckett'in ona aşık olduğunu görebilyor Clare dışında..
Clare'i liseden beri belalısı olan saplantılı br adam olan Sam var..Devamlı Clare'in yoluna çıkıyor tam bir başbelası..Clare ne yaparsa yapsın kendine cilve yaptığını zannedecek kadar da dengesiz biri..

Vee derken Clare  Beckett'in farkına varıyor derken yakınlaşmalar başlıyor..Ama üç çocuk sahibi bir genç kadının flörte hazır olabilmesi ve o ilişkiye kendini verebilmesi zaman alıyor.. Ama Beckett yılmıyor tüm sorunları çok doğru adımlarla basamak basamak aşıyorlar..tartışmalar olsa da birbirleri ne alışmaları çocuklar filan derken çok güzel bir aşk oluşuyor..Çevrelerinde ki herkes bu ilişkiyi destekliyor..Sorunlar en aza indirgeniyor..Tek kişi dışında o da Sam tacizlerini inanılmaz boyutlara kadar taşıyabiliyor..Özellikle Clare'in hayatına Beckett girdikten sonra yaptıkları ile  Clare'i dehşete düşürüyor..

Kısaca hikaye oldukça iyi idi.Aşk,sevgi,sadakat,aile,çocuk  temaları  ile harmanlanmıştı..Çok severek okudum..Çok akıcı bir kitapdı..Benim için tek kusuru inşaat ayrıntıları idi bu da yazarın gerçek hayatta ilgilendiği bu otel inşaatına kendini fazlaca kaptırmış olması sanırım..

Gelecek hikaye ise  sıra Kasabanın pizzacısı Avery ile Owen'in hikayesinde yaptığım araştırmalarımdan öyle görüyorum..Üçüncü hikayede Ailenn sert erkeği Ryder ile otelin işletmecesi Avery ile Clare'in arkadaşı Hope'in hikayesi..Hope bu ilk kitapta sevgilisi ile çok kötü şekilde ayrılarak hiç bilmediği bir kasaba olan İnns Boons Boro kasabasına gelerek yeni bir hayata merhaba demiştir..Ama Ryder baştan itibaren Hope'a karşı mesafelidir..

Güzel bir seri idi bence..Kesinlikle öneririm...

Inn BoonsBoro Trilogy
1. The Next Always (2011) Yarın ve Daima
2. The Last Boyfriend (2012)
3. The Perfect Hope (2012)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder