19 Nisan 2013 Cuma

Akşam Yıldızı - Samantha James




Akşam Yıldızı  - Samatha James

Okuyalı sanırım bir iki sene olmuştur.Dün Gönül Avcısı'nı okuduktan sonra yazarın büyülü kalemini hatırlamak için şöyle bir göz gezdirmek istedim kesinlikle yine beni içine çekti..O anlatımın sadeliği ve yalınlığından yine çok etkilendim..
Özellikle en sevdiklerini kaybeden insanların acısı  yaşama geri dönmesi çok zor oluyor..Romandaki erkek karakter Simon Blackwell  çok sevdiği karısını ve iki çocuğunu bir kazada kaybettikten sonra yaşayan bir ölüye dönüşmüştü..Toplum içine girmediği gibi münzevi hayatı sürdürüyordu.Taa ki teyzesinin rica ettiği bir kutlamaya gidene kadar..
Orada Anne Mcbride ile tanışıyor ve genç kızdan çok etkileniyor.Derken aralarındaki çekim onları bir evliliğe sürükleyecek kadar ilerliyor..Bu yıldırım hızı ile alınmak zorunda kalınan evlilik kararı ile serseme dönen Annie kocası tarafından zorlandığı evlilik kömedisi ile şakına dönüyor.Çünkü kocası onunla gerçek evliliğe niyetli değildir..İki sene evlilikten sonra ayrılmaları taraftarıdır..
İşte bu şartlarda gerçekleşen evlilikten sonra ikili arasında deyim yerinde ise savaş başlıyor..Simon yaşadığı o büyük yıkımdan sonra bir daha böyle bir acı yaşamamak için Annie'yi kalbine almamaya yeniden sevmemeye kararlıdır..
Annie ise hem kadınlık gururu kırılmış hemde hiç tanımadığı bir adamla evlenmek zorunda kalmasının güçlükleri içinde  yaşamak kendini kabul ettirmek zorundadır..
Ama işi hiç de kolay değildir..Hikayenin sonuna kadar Simon'ın büyük direnci ile karşılaşır..Deyim yerinde ise sabır taşı çatlatacak kadar Annie'yi zorlar..
Cidden bu hikayenin bazı yerlerinde erkek karaktere çok da üzülsem bazen çok gerildim , sinirlendim..Ama yinede hikayedeki kurgunun güzelliği ve yazarın duygusal sahnelerdeki başarısı müthişti..Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim...


McBride Trilogy Serisi:
1. The Secret Passion of Simon Blackwell (2007) Akşam Yıldızı
2. The Seduction of an Unknown Lady (2008) Gönül Avcısı
3. Bride of a Wicked Scotsman (2009)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder