23 Nisan 2013 Salı

Mina Hepsen Tarihi Vampirler Serisi




Kan Kırmızısı Ayın Altında-Mina Hepsen

Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine bu kitabı aldım.. iyi ki almışım..
Mina Hepsen Türk bir yazarmışta..Baştan sona kadar akıp gitti kitap..Fantastik Historical türünde bir kitap bu..
1870 Yıllarda İngiltere'de geçiyor öykü..Başkalarının düşüncülerini okuma yeteneğine sahip olan Angelica Shelton Belanov kenine acil tarafından zengin bir koca bulmak durumunda dır..Çünkü tüm varlıkları 3 geminin de denizde kaybolması ile sıfırı tüketmiştir..Kalp hastsı olan ağabeyinin haberi olmadan bu işi halletmek zorundadır..
İşte bu koca bulmak için gittiği davetlerin birinde Rus Prensi Alexander Kouakin ile sıradışı bir şekilde tanışır..Alexander aynı zamanda vampir ve vampirlerin lideridir..Birbirlerinden ilk gördükleri anda etkilenmişlerdir..
Alexander Angelica'nın zihin okuma yeteneğini farkedince onu ilk önce kendisi gibi vampir zannetsede..Gerçeği sonradan anlar..Kendisi Londra'ya vampirleri öldüren katil Sergiyef isimli vampiri yakalamak için gelir..BU vampir sadece kadınları öldürmektedir..
Konusu kısaca bu..Ben bu yazarı ve seriyi çok ama çok beğendim..Herkese tavsiye ederim..Çok işlenmiş bir konu olabilir..Ama yazar kendi uslubuna göre yazmış ve başarılıda olmuş bence..

SERİ:
1. Kan Kırmızısı Ayın Altında
2. Eflatun Şafağın Kokusu
3. Fırtınadan Sonra


Eflatun Şafağın Kokusu-Mina Hepsen


Sanırım Mina Hepsen tutkunu oldum..Yazarın kalemini çok sevdim..Çıkaracağı diğer kitapları da okuyacağım..
Serinin ikinci kitabında ise çok acı çekmiş bir kör genç kızın hikayesi vardı..
Kendi öz annesi tarafından hor görülüp dövülerek terk edilen Violet'i rastlantı eseri çingeneler bulur ve sahip çıkar..
Genç kızın tek emeli babasını öldüren Vampir İsmail'den intikamını almaktır!!..
Zamanla ona sahip çıkan Grahamın sayesinde rüya gibi keman çalmayı,bıçak kullanmayı ve en önemlisi koklayarak görmeyi öğrenmiştir..Onu görenler kör olduğunu kesinlikle farketmemektedirler....
Çalıştığı gezgin sirkin yolu sonunda Londra'ya düşer ve kan içiçilerin Kuzey Bölgesi Klan liderlerinden Patrick ile kesişir..Patrick onun hayatını kurtarır..Violet'i ilk gördüğü andan itibaren aklından çıkaramaz.. Duyduğu hislerin şiddeti kendisinide korkutur.Ayrıca Patrick İsmail'in en yakın dostu ve Güney Bölgesi Klan lideridir....İntikam mı? aşk mı? Violet bir anda kendini büyük bir çıkmazın içinde bulur...Bu yüzden büyük gelgitler yaşamaya başlar..Ama sonunda doğruyu ona yüreği gösterecektir..
İlk kitaptaki insan kanı içen vampirlerde işbaşındadır bu arada..En büyük amaçları Klan liderlerini öldürmektir..
Romanın konusunu daha fazla anlatmayayım..Bu seriyi çok beğendim.


Fırtınadan Sonra-Mina Hepsen


Serinin son kitabını da okuduktan sonra bu yazarı hepinize öneriyorum arkadaşlar!!..Tek kelime ile harika bir yazar..Özellikle fantastik seven okurlar bu yazarın değişik uslubunu çok sevecekler..
Yazar tarihi konulara da hakim..Osmanlı İmparatorluğunun,o dönemin tarihi bilgilerini de ara da veriyor..Aşk,tutku,fantastik,tarih ile kitaplarını çok güzel harmanlamış..

Serinin son kitabında aksiyon macera dozu boldu..Olmaz ki olmazlarımızdan aşk da vardı tabii ki..Serinin diğer kahramanlarından Angelica'nın kardeşi Violet'in de kuzeni olan Mikhail'in hikayesi idi..Ben en çok bu serüveni sevdim..Tekrar tekrar okunacaklarım arasına girdi bu serüven..

Doğu Vampirler Klan Lideri Alexander ile Kuzey Vampirler Klan Lideri Patrick'e ve ailelerine insan kanı içen vampirler tarafından suikast düzenleneceği ve bu suikastte çocuklarının da baş hedef olduğunu öğrendiklerinde çocuklarını Mikhaile vererek diğer dostları Kiril ile birlikte ülkeden uzaklaştırmalarını rica ederler..Angelica ve Violet bunu istemese de kocalarının bu kararlarına rıza gösterirler...
Mikhail kendilerini İngiltere'den uzaklaştırıp Rotterdama yolculuk yapmaya başlarlar..O sırada da köyünü terkedip kendine yeni bir hayat kurmaya karar veren Nell'de mürebbiyelik işi yapmaya başlamış yanında çalıştığı aile ile oda yolcular arasında dır..
Nell'in sıra dışı bir özelliği de vardır..Geleceği görebilmektedir ki bu ona annesinden kalmış bir mirastır..Gemide yolculuk yaparken de Mikhail ve bebeklerin hayatlarını bu özelliği sayesinde son anda kurtarır...
Birlikte gemiyi bir sandal ile son anda terk ederek mutlak bir ölümden büyük bir mücadele vererek kurtulurlar..Sonra çocukları daha emniyetli bir yere Nell'in köyüne birlikte götürmeye karar verirler.Nell'i buna ikna etmesi için Mikhail onu mecbur etmek zorunda da bıraksa istemeden bunu yapmak zorunda kalmıştır..Kiril ise Alexander ve Patrick'in yanına gidip başlarına gelenleri ve bebeklerin iyi olduğunu haber verecektir..
Köyünü terk eden Nell köyünü dönmeyi hiç ama hiç istememiştir..Çünkü ununda büyük sırları vardır!!Ailesinin başına gelenler ve kırıp bir aşk hikayesi..Oraya gitmeyi hiç istemese de Mikhail'in kimliğini açıklaması gerekmektedir..Bunun en iyi yolunun da Mikhaili kocası olduğunu ve çocukların da Mikhal'in ablasına ait olduğunu köye açıklayacaklardır..Mikhail'in adını da Michael olarak değiştirerek tabii ki...Köye adımlarını atar atmaz tüm köy halkı etraflarını sarmışlardır bile...

Bu kadar özet sanırım yeterli daha fazlasını yazarsam okuma zevkiniz kalmaz..Çok beğendim takipçisi olacağım bir yazar daha kazandım..
Teşekkürler tavsiye eden arkadaşlarım ve Doğan Kitap..



2 yorum:

  1. Oha! ilk defa duydum bu kitapları yuh bana (: Doğan Kitap hemide hımmm iştahımı kabarttı canım yorumun (:

    YanıtlaSil