2 Mart 2013 Cumartesi

Alev Alev-Linda Howard

Alev Alev-Linda Howard

Orjinal Adı Burn olan Alev Alev'in Goodreasd puanı  5/,3.57  Benim puanım 5/1 Sanırım en düşük puan verdiğim kitaplardan oldu..
Bu romandan zevk alamamın nedeni berbat bir çeviri..Yayın evi bu romanı tekrar düzgün bir çeviri ile yayınlayabilseydi çok mutlu olurdum..Okurken çok yoruldum.Ne demek istiyor olayları birbirine bağlamak için çok uğraştım..Ama sonunda okumayı başardım..

Burada basit bir genç kadın olan Jeener Redwine'e piyangodan para çıkması ile başlıyor olaylar..Basit bir et kesme fabrikası işçisi olan Jenner'in hayatı kökünden değişiyor..Fakat gelen para ile birlikte genç kadının huzuru oldukça kaçıyor..Öce sevgilisi ile ayrılıyor sonra en iyi dostu ile arası bozuluyor..Çevresindeki insanların onu sömürmek için var olduklarını anladığı anda da her şey ve herkesten ilişkisini kesip Florida'ya taşınır..

Aradan 7 yıl geçiyor ayrıcalıklı yaşama iyice alışmış olan Jennet bu çevredeki tek dostu ile bir gemi yolculuğu tatiline karar verir..Ama tatilde Vatan hainliği yaptığından şüphelenilen Larkin isimli adamın peşinde olan bir şebeke ile yolları çakışır..Arkadaşı Sydney'in gemiye binmesini engelliyorlarken Jenne içinde daha değişik bir yol bulurlar..Jenne'de hükümet ajanı olan şebekenin başı Cael Traylor'un sevgilisi rolünü üstlenecektir.Bunun karşılığında da arakadaşı ve ona bir şey yapmayacaklar olayın sonunda çekip gitmesine göz yumacaklardır..Onu bu olaya dahil etmelerinin sebebi ise takip ettikleri adam ile odalarının yan yana olmasıdır..
Başından itibaren Jenne ile Cael arasında sert bir savaş baş gösterir..Bu savaş bir anda tutku rüzgarlarına dönüşür..Çünkü 15 gün sürecek bu yolculuk sırasında Cael Jenne ile kelepçeli olarak aynı yatakta yatmak zorunda kalmıştır..
Sevgilisi Dylan'dan sonra erkeklerle pek işi olmayan Jenne için de durum pek farklı değildir..Önce kendini Stockholm sendromuna tutulduğunu zannetse de olayın hiçte öyle olmadığını anlaması çok uzun sürmedi..
Genel olarak kitabın kurgusu iyidi ama ikili arasındaki aşkı çekimi hissedemedim..Kötü bir Howard kitabı idi..Daha önce yazarın Fırtına kitabını sevmemmişsem de en azından o çok rahat okunabiliyordu..Hikayede kopukluklarda vardı...Okumak istiyorsanız fazlaca tavsiye edebileceğim bir kitap değildi..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder